Saramura de crap

de susu in Crap / Caras, 22 Mar 2016 | 14118 vizualizari

 

O reteta mondiala, se poate face si acasa cu legume coapte in cuptor, recomandat ar fi cu peste si legume la gratar pe carbuni.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati file de crap de dunare
  • 3 cani de apa ( 900 ml )
  • 10 rosii cherry potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 ardei iute proaspat sau murat
  • 1-2 lgt vegeta
  • 1 lgt boabe de piper mozaic
  • 1 legatura patrunel verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lgt cimbru
  • 1 lg otetulei de masline
  • 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap:

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem folia si mai lasam 5-10 minute. Pestele poate fi facut la gratar sau chiar prajit. Asezam kapia, rosiile, ardeiul iute si usturoiul pe o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200 de grade. Din cand in cand le puteti intoarce sa se faca pe toate partile.

Cand s-au copt le punem intr-un vas, punem sare pe ardei si le acoperim pana se racesc. Le decojim si taiem ardeii si rosiile marunt. Daca puteti scoateti pulpa de la usturoi sau folositi-l cu tot cu coaja la saramura doar sa-i dea gust. Punem apa la fiert impreuna cu cimbrul, foile de dafin, si 2-3 catei de usturoi crud trecut prin presa. Cand a dat in clocot punem restul ingredientelor si 1/2 patrunjel tocat. Lasam sa scada saramura un pic cam la jumate, punem restul de verdeata, putin ulei de masline si lingura de otet. Gustam si potrivim de sare. Asezam pestele intr-o tava, scurgem si zeama ramasa in folie, punem saramura si dam la cuptor inca vreo 30 de minute sa mai scada. Daca doriti puteti aseza pestele in saramura si-l mai lasati 1 min sa-si ia gust fara sa-l mai dati la cuptor. Pestele trebuie sa fie acoperit in totalitate de zeama. Pestele ar fi bine sa fie taiat rondele potrivite. Daca va place sosul mai legat o alta varianta ar fi sa blenduiti toata compozitia dupa ce a fost fiarta.  Saramura este buna atat rece cat si calda.

Daca doriti o reteta mai rapida: faceti un sos din rosii, ardei gras si iute si usturoi coapte si maruntite la blender impreuna cu putin ulei de masline, usturoi crud si patrunjel verde. Pestele scos din folie se pune imediat cat este inca fierbinte in acest sos, se lasa putin sa-si ia gust si se serveste fara sa-l mai dati la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramură de crap